Praktisk Medicin och Doktorn får var sin läkare som chefredaktör

Sofia Åkerlund, chefredaktör för Praktisk Medicin, och Rebecka Kaplan Sturk, chefredaktör på Doktorn.com

Den medicinska förankringen i det redaktionella innehållet förstärks hos mediaföretaget Add Health Media. Sofia Åkerlund, chefredaktör för PraktiskMedicin.se (PM), är nu åter i tjänst efter föräldra-ledighet. Hennes tidigare ersättare, specialistläkare Rebecka Kaplan Sturk, intar istället posten som chefredaktör på Doktorn.com.

Add Health Media tillhandahåller varumärkena Praktisk Medicin gentemot vårdprofessionen och Doktorn.com för patienter och allmänhet. Praktisk Medicin är en av Sveriges mest välbesökta webbsidor för läkare och har sedan 1976 utbildat och stöttat läkare med information om hur de kan behandla sina patienter. Idag har PM över 1 000 behandlingsöversikter och flertalet utbildningar för läkare och övrig vårdpersonal.

Sofia Åkerlund är legitimerad läkare och har jobbat som ST-läkare inom dermatologi i Region Jönköping. I februari 2021 tillträdde hon som chefredaktör på Praktisk Medicin. Hon har också studerat psykologi på Karolinska Institutet och forskat inom kardiologi och fysiologi på Duke University, North Carolina.

– Jag ser fram emot att få fortsätta att utveckla Praktisk Medicin och göra det enkelt för läkare att hitta kunskapen när de behöver den. Under hösten kommer vi lansera flera spännande nyheter och förbättringar på sajten samt skapa fler interaktiva utbildningar som vi har sett är väldigt populära. I nuläget pågår intensivt arbete för att uppdatera alla våra behandlingsöversikter för att ge läkare lättillgängliga och aktuella beslutsstöd i den kliniska vardagen, säger läkaren Sofia Åkerlund, chefredaktör Praktisk Medicin.

Rebecka Kaplan Sturk, som varit tillförordnad chefredaktör för Praktisk Medicin under det senaste året, stannar kvar på Add Health Media. Hon tar nu över rollen som chefredaktör för Doktorn.com, en av Sveriges största sajter inom hälsa och medicin riktad till allmänheten. Rebecka Kaplan Sturk är specialist inom obstetrik/gynekologi, medicinsk skribent och författare.

– Jag ser mycket fram emot att ta mig an ansvaret för Doktorn.com. Intresset för medicin och hälsa är stort och Doktorn.com har alltid haft en hög trovärdighet hos läsarna. Tillsammans med vårt team av skribenter kommer jag se till att fortsätta att hålla en hög kvalitet på innehållet på sajten. Jag vill särskilt tacka min företrädare Pernilla Bloom som gjort ett lysande jobb, och som lärt mig enormt mycket om medicinjournalistik. Jag är tacksam över att hon kommer fortsätta bidra till det redaktionella arbetet som Senior Editor, säger specialistläkaren Rebecka Kaplan Sturk, chefredaktör Doktorn.com.

Oavsett om det gäller information till vårdpersonal eller till allmänheten så har Add Health Media starka kanaler till målgrupperna och når även ut i Danmark, Norge och Finland genom lokala sajter i respektive land.

– Det är väldigt glädjande att vi har en redaktionsgrupp med mycket stark och bred förankring inom medicin och hälsa, säger Rikard Ekberg, VD på Add Health Media.

För mer information:
Sofia Åkerlund, chefredaktör Praktisk Medicin
[email protected], 0702-20 53 88

Rebecka Kaplan Sturk, chefredaktör Doktorn.com
[email protected]

Rikard Ekberg, CEO på Add Health Media
[email protected], +46 709 216 123

Om Add Health Media
Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin. I varumärket DOKTORN, som riktar sig till allmänhet och patient, ingår väntrums-TV samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com, som även inkluderar systersajter i Danmark, Finland och Norge. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktiskmedicin.se, ett beslutsstöd för vårdpersonal, samt producerar utbildningar för hälso- och sjukvårdspersonal i hela Norden.