Praktisk Medicin lanserar medlemskap för sina användare – helt kostnadsfritt

PraktiskMedicin.se har fått ett nytt utseende. Inför uppdateringen har man lyssnat till användarnas önskemål och adderat nya praktiska funktioner som skräddarsydda nyhetsbrev, kalkylatorer och möjlighet att skriva ut behandlingsöversikter. Läkare och sjukvårdspersonal kan nu enkelt registrera sig som medlem via BankID och få tillgång till alla nyheter – helt kostnadsfritt.

Add Health Media, företaget bakom Praktisk Medicin, lanserar nu en helt ny design för att modernisera och göra PraktiskMedicin.se till ett ännu smidigare och viktigare verktyg för de som arbetar i vården.

Den stora nyheten är att man erbjuder möjligheten till ett medlemskap. För smidig och säker hantering av personuppgifter sker registrering och inloggning via BankID. Medlemskapet är kostnadsfritt och ger tillgång till exklusivt material och praktiska funktioner, som har varit efterfrågade bland användarna. Till exempel finns en mängd kliniskt relevanta lathundar att tillgå, för att användarna ska kunna uppdatera sig snabbt och enkelt.

– Jag är mycket glad för den här uppdateringen vi gör och tror att det kommer att ge målgruppen fler anledningar att använda Praktisk Medicin när de behöver stöd i sin kliniska vardag. Som läkare vet jag också att behovet av lathundar och kalkylatorer är stort i det vardagliga arbetet, varför jag är särskilt nöjd med att vi kan erbjuda en stor mängd uppdaterade sådana, säger Sofia Åkerlund, leg. läkare och chefredaktör för Praktisk Medicin.

Medlemmar får alltså även tillgång till medicinskt högaktuella kalkylatorer, redo att användas i den kliniska vardagen. Dessa används varje dag inom vården för att till exempel räkna ut hur man ska dosera vätska till en brännskadad eller vem som ska bli insatt på antikoagulantia. Därtill erbjuds skräddarsydda nyhetsbrev där medlemmarna, genom att fylla i sina olika intresseområden, kommer kunna få de senaste publikationerna inom valda områden direkt till sin inkorg.

Utbildningarna från PM Academy är både uppskattade och kunskapshöjande för läkare och sjukvårdspersonal. Tidigare låg utbildningarna under egen domän, men är med uppdateringen integrerade på sajten för bättre tillgänglighet.

– En stor fördel med medlemskapet är att man kan nyttja Praktisk Medicin i ännu högre grad nu, genom att ha många praktiska funktioner nära till hands och samlade på ett och samma ställe. Min förhoppning är att det ska ge ännu större värde för användarna och att användandet av Praktisk Medicin sprids ännu bredare i vården, säger Sofia Åkerlund.

De som inte önskar aktivera något medlemskap kan ändå fortsatt läsa de drygt 1000 behandlingsöversikterna, medicinska nyheter och testa sina kunskaper i de interaktiva utbildningarna.

För mer information:
Sofia Åkerlund, chefredaktör Praktisk Medicin
[email protected], 0702-20 53 88

 

Om Add Health Media
Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin. I varumärket DOKTORN, som riktar sig till allmänhet och patient, ingår väntrums-TV samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com, som även inkluderar systersajter i Danmark, Finland och Norge. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktiskmedicin.se, ett beslutsstöd för vårdpersonal, samt producerar utbildningar för hälso- och sjukvårdspersonal i hela Norden. Utöver det ingår Pharma Industry Publishing, vars varumärken riktar sig till specifika specialistsegment inom sjukvården samt personer inom läkemedelsindustrin.