Klart Vädertjänster i vårdens väntrum

Doktorn.coms TV-kanal, som visas i vårdens väntrum, får nu väder från Klart Vädertjänster. Samarbetet omfattar skärmar i både vård- och tandvårdsmottagningar i hela Sverige.

 

Doktorn.com har förutom en av Sveriges mest välbesökta webbsidor inom hälsa och medicin även en TV-kanal som visas i vårdens och tandvårdens väntrum. Det är en av de större out of home-kanalerna i Sverige med närmare 900 skärmar spridda över landet. Skärmarna styrs digitalt och innehållet anpassas efter ort och vilken vårdmottagning de visas på. Nu inför kanalen väderinformation från Klart Vädertjänster.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Klart. Med Klart har vi tagit fram skräddarsydda lösningar där vi har möjlighet att visa vädret beroende på vilket län mottagningen finns i. Detta är ett stort lyft för TV-kanalen, säger Rikard Ekberg, VD på Add Health Media som äger Doktorn.com

Väderlösningen med Klart skapar även möjligheter att publicera annan information som kan uppskattas av patienter i väntrummen.

– Det blir spännande att utveckla samarbetet mellan Klart och Doktorn.com eftersom väder, pollenprognoser och exempelvis halka har med hälsa att göra. Det finns många intressanta lösningar som vi kan fortsätta att utveckla när vi kan styra geografiskt, säger Malin Brinktell, VD på Klart Vädertjänster.

TV-kanalen har avtal med de större privata vårdgivarna samt många vårdmottagningar inom regionerna. Mottagningarna kan nyttja 30 % av kanalens tid för att kommunicera med sina patienter, exempelvis vaccinering, öppettider, digitala lösningar för besök med mera. Mottagningarna prenumererar på tjänsten och TV-kanalen har även reklamintäkter från myndigheter, apotek och andra organisationer som vill nå ut till tittarna.

 

För mer information:

Rikard Ekberg, VD Add Health Media AB
[email protected], 0709-21 61 23

 

Malin Brinktell, VD Klart Vädertjänster
[email protected], 0701-44 86 68