FÖRSÄLJNINGSSTATISTIK för januari – oktober 2017

FÖRSÄLJNINGSSTATISTIK för januari – oktober 2017
Här kommer rykande färska försäljningssiffror från IQVIA, tidigare QuintilesIMS, för den svenska läkemedelsmarknaden. E-hälsomyndigheten rapporterar all försäljning av humanläkemedel som säljs från apotek i antal sålda förpackningar och i försäljningspris ut till kund. Försäljningen innefattar humanläkemedel samt distrubution av vacciner. Alla försäljningsvärden i artikeln är angivna i apotekens utpris (AUP). Värdet tar inte hänsyn till upphandlingar och förekommande regionala rabatter. Värdena i tabellerna är angivna i tusentals kronor och andelar och tillväxt anges i procent. Anna Wismenius, IQVIA, har sammanställt och analyserat statistiken.

Den totala försäljningen av läkemedel i Sverige uppgår hittills i år till 34,7 miljarder SEK, och tillväxten jämfört med samma period förra året är 3 procent.

Topp 15 företag
Sedan den senaste statistikuppdateringen här i Pharma Industry har det bara varit mindre förändringar på topplistan av företag. Abbvie klättrar upp till femteplatsen. Sandoz och Gilead gör en rockad samtidigt som Biogen tar sig in på listan och därmed petar ut Novo Nordisk.

Läs hela artikeln som PDF