Anna-Lena Engwall är ny VD för Shire i Norden och Baltikum

Anna-Lena Engwall har tillträtt som ny VD för Shire i Norden och Baltikum. Hon har nästan 20 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin och kommer närmast från Novartis Oncology där hon haft rollen som General Manager i Norden.
– Det är med stor glädje och motivation som jag åtar mig rollen som VD för Shire Norden och Baltikum med möjligheten att kunna vara med och göra skillnad för patienter och anhöriga som lever med sällsynta sjukdomar, säger Anna-Lena Engwall. Genom förvärvet av Baxalta 2016 är Shire numera världsledande inom behandling av sällsynta sjukdomar och andra tillstånd som kräver specialistvård.


Anna-Lena Engwall

Företaget arbetar kontinuerligt med att erbjuda de bästa förutsättningarna för vård inom dessa områden och rekryteringen av Anna-Lena Engwall är en viktig pusselbit i det arbetet. I dag utgör befintliga produkter tillsammans med en stark forskningsportfölj grunden för Shires verksamhet men ska arbetet få maximal effekt behöver samarbetet mellan företag, hälso-och sjukvård, myndigheter samt patientorganisationer utvecklas vidare.

– Det är extra viktigt när det gäller personer som drabbas av sällsynta sjukdomar att vi samverkar eftersom patienterna är få till sitt antal. Vi har gemensamt ett ansvar att verka för att alla ska få en bra och jämlik vård. Det behövs en nationell handlingsplan inom det här området, tillägger Anna-Lena Engwall.