Sverige arrangerar stor life science-konferens som del av EU-ordförandeskapet

Den 26-27 juni ska Sverige stå värd för ett europeisk möte om life science, berättar Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare.

Konferensen ska hållas på Aula Medica vid Karolinska institutet i Stockholm. Foto: Ingela Haraldsson.

Konferensen Presidency Conference on the Future of Life Sciences arrangeras av regeringen och planeras av regeringens life science-kontor.

– Konferensen kommer att handla om framtidens life science och precisionsmedicin. Vi kommer att tala om de stora utmaningarna inom data, integritet, säkerhet och marknad, säger Jenni Nordborg, som leder regeringens life science-kontor, till Life Science Sweden.

Vilka vänder sig konferensen till?

– Den ska samla toppledare från hela Europa. Deltagarna kommer att bestå av företagsledare, myndighetschefer, forskningsledare, hälso- och sjukvårdschefer, internationella patientföreträdare och naturligtvis politiker från Sverige och Europa.

Konferensen ska hållas på Aula Medica vid Karolinska institutet i Stockholm.

Jenni Nordborg har som nationell life science-samordnare varit delaktig i att planera mötet. Efter årsskiftet lämnar hon sitt uppdrag på Regeringskansliet för en nyinrättad tjänst som chef för internationella relationer på Lif – de forskande läkemedelsföretagen, som Life Science Sweden tidigare berättat.

Läs artikeln här.