Per Edlund ny VD Bayer AB – efterträder Tomer Feffer

Den 1 oktober tillträdde Per Edlund som VD för Bayer AB i Sverige och för Bayers läkemedelsdivision i Norden och Baltikum. Han kommer närmast som ansvarig för Bayers läkemedelsdivision i Turkiet och Iran.

Per Edlund, Bayer AB.

– Det är med stor glädje och starkt driv för våra kunders bästa som jag tar över som VD för Bayer AB i Sverige och därmed fortsätter att bygga det bästa Bayer på den grund som etablerades för 76 år sedan i och med bildandet av Bayer AB. Företaget står starkt med våra innovativa produkter inom jordbruk och hälsa och har därmed en central roll för människors välmående och välstånd. Sverige är ett av de mest innovativa länderna i världen och Bayer ska fortsätta utveckla och tillhandahålla produkter inom jordbruk och hälsa i samverkan med andra, säger Per Edlund.

Per Edlund har tidigare haft ledande roller på huvudkontoret i Berlin under flera år och haft ansvar för Bayers radiologiportfölj i flera länder i Asien med bas i Singapore. Per har bland annat bakgrund i läkemedelsbolaget Shering och har under sommaren flyttat med familjen till Sverige.

– Jag ser fram emot att nu vara med och fortsätta bygga det bästa Bayer, ett Bayer som står nära våra kunder och som fortsätter att leverera svar på vår tids stora utmaningar när det gäller att bota sjukdom och öka tillgången till näringsrik mat, säger Per Edlund.

Per efterträder Tomer Feffer som nu tillträtt rollen som ansvarig för Bayers verksamhet i en av regionerna i Europa, Mellanöstern och Afrika med ny bas i Berlin.

Karin Eidolf är fortsatt Sverigechef för Bayer läkemedel.

Lisa Rydenheim är fortsatt ansvarig för Bayer Crop Science i Sverige.