Bayer implementerar en ny kundcentrerad organisation och tillsätter Karin Eidolf som ny Sverigechef

Karin Eidolf blir ny Sverigechef för Bayer AB:s läkemedelsdivision samtidigt som Martin Stagmo utses till ny medicinsk chef i Sverige. Tillsättningarna sker i samband med att en ny ”go to market model” implementeras i syfte att etablera en flexiblare och mer kundcentrerad organisation.


– Vi vill stärka vårt arbete med att göra vården bättre i Sverige och säkerställa att fler patienter får tillgång till de innovativa behandlingar som de behöver. För att detta ska bli möjligt så etablerar vi nu en ny organisation. Som bolag står vi inför mer specialiserade produktlanseringar, en ökad digitalisering och användning av avancerade teknologier. Vi har nu etablerat en flexibel marknads- och säljorganisation med agila team där vi snabbare kan svara upp mot kundernas behov och våra kommande produktlanseringar, säger Karin Eidolf, Sverigechef, Bayer AB läkemedel.

Karin Eidolf började på Bayer 2020 och har de senaste två åren arbetet som Marketing and Sales Operations Manager för Bayer i Skandinavien. Hon har en lång erfarenhet från forskande läkemedelsbolag och har tidigare arbetat som nordisk marknadschef och svensk affärsområdeschef. Karin Eidolf har en master i industriell ekonomi från Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Samtidigt tillsätts Martin Stagmo som ny medicinsk chef för Bayer AB.

– Sverige ligger långt fram när det kommer till medicinskt kunnande, teknisk utveckling och digitala lösningar, men tempot måste hållas uppe så att fler patienter får tillgång till nya, innovativa och effektiva behandlingar och läkemedel. Här har Bayer en viktig roll och jag ser fram emot att leda bolagets medicinska expertis i Sverige, säger Martin Stagmo, medicinsk chef Bayer AB.

Martin Stagmo började på Bayer som medicinsk chef för hjärta- och kärl 2021 och har tidigare erfarenhet från bland annat forskande läkemedelsbolag och som verksamhetschef vid Skånes Universitetssjukhus. Martin Stagmo är läkare och medicine doktor från Lunds universitet med kardiologi som specialitet.

Tomer Feffer fortsätter att vara ansvarig för Bayers läkemedelsdivision i Norden och Baltikum.