Josefin Jönsson börjar på Arex Advisor inom Regulatory Affairs och CMC

Josefin Jönsson är en ny expert på Arex Advisor. Hon kommer närmast från en tjänst som Consultant Drug Development, CMC på ProPharma Group.

Josefin har en apotekarexamen från Uppsala universitet och har arbetat inom läkemedelsbranschen i nästan 20 år. Josefin började sin karriär på Läkemedelsverket där hon var handläggare på avdelningen för produktinformation. Därefter flyttade hon till läkemedelsindustrin till en position som Regulatory affairs manager på Fresenius Kabi, innan hon blev konsult inom globala projekt och läkemedelsutveckling hos Sofus Regulatory Affairs, numera ProPharma Group.

Josefin är specialiserad inom CMC och global regulatory affairs. Hon är särskilt skicklig i rollen som projektledare och har lång erfarenhet från att arbeta med olika läkemedelsföretag. Hennes fokus är koordinering av CMC-dokumentationen, från fas I fram till inskickning av nya läkemedelsansökningar inom både EU och USA. Linda Thunell, VD på Arex Advisor, säger: ”Vi är så glada att Josefin nu är en del av Arex. Hon är verkligen en lagspelare som är mycket uppskattad av både kunder och kollegor. Samtidigt som hon är en expert inom CMC och regulatory affairs är hon också en hängiven och erfaren projektledare – den roll som kan vara den avgörande faktorn för ett projekts framgång. Hennes professionella inställning till sitt arbete kommer med all säkerhet bidra till framgångsrika projekt för våra kunder men också för vårt företag.”