Incyte rekryterar Sophia Björkdahl för att växla upp inom hematologi

Incyte stärker sin organisation ytterligare genom att Sophia Björkdahl anställs som key account manager, ansvarig för bolagets hematologiportfölj i Sverige.

Sophia Björkdahl anställs som key account manager, ansvarig för Incytes hematologiportfölj i Sverige.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra till Incytes expansion genom att arbeta för att företagets hematologiläkemedel ska komma cancerdrabbade patienter i hela Sverige till gagn, säger Sophia Björkdahl.

Med stark nordisk närvaro och lokal förankring, är Incyte ett globalt biopharmaföretag som genom upptäckt och utveckling fokuserar på att ta fram läkemedel för de patienter med sjukdomstillstånd där det i dag saknas effektiva behandlingsalternativ eller där det föreligger ett på annat sätt stort medicinskt behov.

Incyte Nordic som etablerades 2016, utgörs i dag av 24 medarbetare i Sverige, Danmark, Norge och Finland. I den tillväxtfas som bolaget befinner sig i anställs Sophia Björkdahl för att ansvara för försäljningen av Iclusig (ponatinib) och den kommande lanseringen av Minjuvi (tafasitamab).

– Vi är jätteglada att Sophia vill vara med på vår resa. Hon är oerhört erfaren med en lång och gedigen bakgrund från liknande roller inom industrin varför hon blir ett värdefullt tillskott till vårt växande team. Det är väldigt tillfredsställande att vi kan attrahera en person av Sophias kaliber, säger Erik Fromm, vd på Incyte i Norden.