Fass & Lif om sitt deltagande på Vitalis

Vitalis är en av de största hälsoteknikmässorna i Norden, där experter, innovatörer och beslutsfattare inom hälso- och sjukvårdssektorn samlas på ett ställe för att utbyta idéer, innovationer och kunskap inom hälsoteknikområdet. I år deltar Fass med en egen monter. På Vitalis vill man ha dialog med besökarna om hur Fass kan bidra till en bättre läkemedelsbehandling. Förhoppningsvis kan detta inspirera till att Fass tjänster används på ett sätt som ger ännu större nytta för alla som behöver information om läkemedel.

Här delar Lifs digitaliseringsexpert och Fass utvecklingsansvariga, Gunilla Englund med sig av sina förväntningar om att vara med på årets Vitalis, som både utställare och deltagare i konferensen.

Vad ser du mest fram emot att uppleva i år på Vitalis?
– Det är verkligen ett fullspäckat program med en mängd spännande föreläsningar och paneldebatter. Och en hel massa utställare. Det roligaste är alla möten, nya och gamla kontakter på ett och samma ställe.

Och vad hoppas du på att Fass kommer att uppnå genom att delta vid årets mässa?
– Dialog med användare! På Vitalis träffar vi en bredd av användare. Många som är där är ju naturligt nog nyfikna på digital utveckling och är intresserade av hur Fass kan utvecklas för att främja patientsäkerhet, patientengagemang och smidig tillgång till läkemedelsinformation för yrkesverksamma.

Så, vilka trender inom hälso- och sjukvård ser du fram emot att diskutera med kollegor/experter på mässan?
– Jag ser fram emot en uppdatering av allt som händer inom hälsodataomområdet. Och så hoppas jag på många inspirerande exempel och en nyanserad debatt inom områdena AI och maskinlärning. Vitalis brukar också vara ett fantastiskt tillfälle att få ta del av exempel från verkligheten, både sådana som lyfter nya innovationer och lyckade förändringsresor, men också sådana exempel som visar på hur svårt och utmanande det kan vara med digitala lösningar i vård och omsorg.

Vad är dina förväntningar på Vitalis som helhet, och hur tror du att evenemanget kommer att bidra till att forma framtidens hälso- och sjukvård?
– Mina förväntningar är att Vitalis genom att samla så många av dem som jobbar med digitalisering av hälso- och sjukvård på samma ställe bidrar till en gemensam bild och blir ett sätt att dela med sig av framgångar. Just detta att skapa kontakter och lära från goda exempel bidrar till att driva utvecklingen framåt

Läs hela artikeln