Thommen Chacko utsedd till vd för Bristol Myers Squibb i Sverige

Thommen Chacko har utsetts till ny vd för Bristol Myers Squibb (BMS) i Sverige. Han övertar rollen från Jörg Schulze som blir nordisk vd för BMS. Thommen Chacko ansluter till BMS Sverige den 1 november 2023.

Thommen Chacko.

BMS är ett globalt biopharma-företag vars uppdrag är att forska fram, utveckla och tillhandahålla livsavgörande behandlingar till människor med allvarliga sjukdomar. Thommen Chacko tar över rollen som vd för den BMS svenska verksamhet, med huvudkontor i Solna och cirka 140 anställda.

– Sverige är ett av världens mest innovativa och digitaliserade länder med en stark akademisk tradition, och därigenom av stort intresse för BMS framtida investeringar, säger Thommen Chacko. Vi behöver fortsätta arbeta för att innovation belönas och att nya behandlingsalternativ snabbare når svenska patienter. I linje med BMS mission ser jag fram emot att samarbeta med mina kollegor och partners här i Sverige för att säkerställa att banbrytande forskning och nya läkemedel når patienter i behov med den brådska de förtjänar.

– Ett lysande exempel på nytänkande samverkan mellan hälso- och sjukvården, industrin och patientföreträdare är vårt utvecklingsprojekt med Akademiska sjukhuset i Uppsala, fortsätter Thommen Chacko. Projektet har skett i samverkan med flera andra aktörer och har bidragit till att Sveriges första satellitklinik för cancerbehandling öppnas i januari 2024 i Gränbystadens köpcentrum. En viktig milstolpe på vägen mot en mer patientnära cancervård.

Thommen Chacko är född och uppvuxen i Indien. Chacko har varit verksam inom BMS i tolv år och under de senaste tio åren varit baserad i Princeton, New Jersey, USA. På BMS har han haft olika ledande befattningar, senast som Vice President för BMS kommersiella team där hand bland annat spelat en nyckelroll i lansering av nya produkter på den amerikanska marknaden.