BMS – Innovativ partner med fokus på allvarliga sjukdomar

Innovativ partner med fokus på allvarliga sjukdomar
Med 37 substanser under utveckling och forskningsinvesteringar på motsvarande en fjärdedel av vinsten gör Bristol-Myers Squibb skäl för att kalla sig ett forskningsintensivt bolag.
– Vårt fokus är behandlingar som verkligen kan förändra livet för patienter med allvarliga sjukdomar, säger Amir Hefni, landschef för Bristol-Myers Squibb Sverige.

Svenska Bristol-Myers Squibb har sitt huvudkontor på två våningsplan högt upp i kontorskomplexet Solna Strand i Stockholms norra utkant. Här träffar vi sex medarbetare en måndagsmorgon. Snart ska de starta arbetsveckan med en internutbildning om vikten av att ha en holistisk syn på yrkeslivet. Men före det samlas de för den morgontidiga intervjustunden med Pharma Industry. Av Bristol-Myers Squibbs 24.000 anställda världen över finns 200 i Norden och av dessa 100 i Sverige, som är bolagets nordiska referensland. Bristol-Myers Squibb växer globalt, vilket bland annat märks på antalet anställda, och tillväxttakten i Sverige är ännu något snabbare än genomsnittet i bolaget som helhet.
– Sextio procent av de vi anställt under de senaste 16 månaderna kommer från andra branscher. Det bidrar till att vi får tillskott av kunskap, erfarenheter och idéer som gör oss ännu mer innovativa, säger Basudha Bhattarai, HR Business Partner.
– Vi satsar också medvetet på att anställa människor i alla åldrar. Just nu arbetar fyra generationer sida vid sida hos oss! Landchefen Amir Hefni har arbetat inom Bristol-Myers Squibb sedan 2008, först i Storbritannien och USA och sedan augusti 2015 som landschef i Sverige.

Läs hela reportaget som PDF