Swedish Labtech har fått ny ordförande

Vid Swedish Labtechs årsmöte den 27 april valdes en ny ordförande till styrelsen. Mattias Bengtsson arbetar till vardags på AddLife och har lång erfarenhet av branschen från bland annat AstraZeneca, AkzoNobel och Biolin Scientific. Han efterträder Peter Simonsbacka som efter tio år som Swedish Labtechs ordförande nu lämnar över stafettpinnen.

Vid årsmöteskonferensen i Stockholm valde årsstämman i Swedish Labtech Mattias Bengtsson som ny ordförande. Tillsammans med styrelsen och medlemmarna kommer han att arbeta för att stärka laboratoriediagnostiken, främja innovation och ny teknologi inom life science.

– Förutom fortsatt kompetensutveckling av våra medlemmar är min ambition att vi skall ta ytterligare steg framåt när det gäller interaktion med branschens beslutsfattare och politiker. Vi behöver på ett mer tydligt sätt påvisa samhällsnyttan och värdet av det våra medlemmar erbjuder, säger den nyvalda styrelseordföranden Mattias Bengtsson.

Labtech-branschen är inne i en stark utvecklingsfas där digitaliseringen förändrar det mesta.

– Prevention, tidig och precis diagnosticering, Labb, provtagning och diagnosticering blir allt viktigare i den moderna sjukvården. Genom pandemin fick vi ett brutalt uppvaknande om hur kritiskt det är för oss som samhälle att ha en tillräckligt test- och laboratoriekapacitet. Det är viktigt att beslutsfattare på alla nivåer förstår detta och ser till att vi har en bättre beredskap nästa gång. För det kommer att hända, frågan är bara när, säger Mattias Bengtsson.

Till vardags arbetar Mattias Bengtsson på AddLife, ett life science-bolag med verksamhet i flera länder i Europa där han är affärsområdeschef för biomedicin och forskning.