Sandra Eketorp Sylvan är ny medicinsk chef vid Amgen i Sverige.

Sandra Eketorp Sylvan är ny medicinsk chef vid Amgen i Sverige. Hon är legitimerad läkare, specialist i onkologi och har arbetat med organisationsutveckling och digitalisering av sjukvården.

– Med sin breda kliniska erfarenhet och djupa kunskaper inom translationell forskning som hon fortfarande bedriver aktivt är Sandra Eketorp Sylvan helt rätt person för att leda Amgens medicinska team in i framtiden, säger Karin Järperud, VD för Amgen Sverige.

Sandra Eketorp Sylvan tillträdde sin tjänst som Medical Director vid årsskiftet. FOTO: Björn Leijon

Sandra Eketorp Sylvan kommer närmast från tjänsten som senior medicinsk rådgivare och medical lead för onkologi/hematologi vid Amgen. Dessförinnan har hon tjänstgjort som läkare vid onkologkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset där hon även spelade en central roll i utvecklingen av Tema Cancer på Nya Karolinska. Nu tar hon över det övergripande medicinska ansvaret på Amgen Sverige efter Maria Eriksson Svensson som går till en professur vid Uppsala universitet som är kopplad till en tjänst som överläkare i njurmedicin vid Akademiska sjukhuset.

– Vi befinner oss i en spännande och forskningsintensiv period kring innovativ läkemedelsutveckling där Sandra Eketorp Sylvans spetskompetens kommer hela vår organisation till gagn, säger Karin Järperud. Det handlar inte bara om det strikt medicinska, utan också om hur Amgen på bästa sätt kan samarbeta med och stödja svensk sjukvård inom alla de terapiområden vi är engagerade i.

Sandra Eketorp Sylvan tillträdde sin tjänst vid årsskiftet.