Amgen-medarbetare cyklar till Paris för Barncancerfonden

Som platinasponsor till Team Rynkeby – God Morgon är det med stolthet Amgen nu kan meddela att medarbetaren Arash Hamidian, Medical Science Liaison inom onkologi, kommer att delta i välgörenhetsloppet Tour de Paris nu i sommar. Första veckan i juli går startskottet för de tappra cyklisterna som ska tillryggalägga den dryga 1 200 kilometer långa färden till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden.

 

Arash Hamidian, som fram till för några år sedan själv forskade med stöd från Barncancerfonden, menar att hans arbete inom onkologi på Amgen är en naturlig fortsättning på hans personliga engagemang i frågan.

– Barncancerforskningen har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Arash Hamidian. Tidigare ingick jag i en forskargrupp som med stöd från just Barncancerfonden forskade om neuroblastom och i min nuvarande roll på Amgen får jag fortsatt möjlighet att göra nytta i dessa viktiga frågor.

Trots att covid-19-pandemin satte käppar i hjulen för stora delar av Team Rynkeby – God Morgons insamlingsaktiviteter, däribland 2020 års upplaga av Tour de Paris, lyckades den svenska insamlingen komma upp i nästan 38 miljoner – bara marginellt mindre än 2019 års insamling och det näst högsta årsbeloppet någonsin.

– Nu hoppas vi verkligen att Tour de Paris blir av och att Arash och de andra får genomföra sin bragd, säger Karin Järperud, VD för Amgen Sverige. Tillsammans med övriga givare och sponsorer ska vi dessutom försöka se till att 2021 blir ett rekordår för insamling av medel till stöd för barn med allvarliga sjukdomar.

Tour de Paris genomförs för 20:e gången den 10–17 juli 2021. Team Rynkeby består av 2 400 cyklister och 550 medhjälpare fördelat på 59 lokala lag från åtta europeiska länder varav 16 från Sverige. Under 2020 donerade Team Rynkeby 90,6 miljoner svenska kronor till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. Häri ingår 37,7 miljoner kronor som svenska Team Rynkeby – God Morgon samlade in till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.