Nya medarbetare på Arex Advisor

Arex Advisors Drug Development avdelning har förstärkts ytterligare genom rekryteringen av Stefan Svahn och Victor Mattisson.
Stefan började i oktober i rollen som Expert CMC & Regulatory Affairs.

Stefan är civilingenjör med en doktorsexamen i Pharmaceutical Science och kommer närmast från rollen som Assessor (CMC) på Läkemedelsverket.

Stefan Svahn

Stefan Svahn 

Stefan gjorde karriär inom den svenska militären innan han fullföljde sina studier till civilingenjör och doktorsexamen i Pharmaceutical Science på Uppsala Universitet. Han jobbade därefter som analytisk kemist på Galderma och DFind Science & Engineering. Hans senaste befattning var som utredare på Läkemedelsverket, där han granskade CMC-dokumentationen för ansökningar om kliniska prövningar i fas I-III. Han granskade även CMC-dokumentation för ansökningar om marknadsföringstillstånd.

Linda Thunell, VD på Arex Advisor, säger: ”Stefans kompetens i tidig klinisk fas kompletterar vår CMC-grupp och vårt erbjudande inom Drug Development. Hans erfarenhet som utredare på Läkemedelsverket och hans kunskaper inom CMC kommer att vara mycket uppskattade i våra projekt och för våra kunder, och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete. ”

Victor Mattisson har sedan i augusti haft befattningen som Expert inom Pharmacovigilance. Han är legitimerad läkare (MD) med erfarenhet från roller som QPPV, LPPV, samt Drug Safety Physician. Han kommer närmast från rollen som Pharmacovigilance Consultant / EEA QPPV på ProPharma Group.

Victor Mattisson

Victor Mattisson

Victor började sin karriär som Medical Reviewer på Servier. Därefter utökades rollen till Head of Pharmacovigilance and Medical Review (Nordic & Baltics). Han fortsatte i en liknande befattning på IRW Consulting och blev senare även Drug Safety Physician på TFS. Victor har en mångårig och djup erfarenhet som omfattar kliniska prövningar, farmakovigilans, projektledning, medical writing och roller som QPPV och LPPV. Även att bygga upp och underhålla kvalitetssystem för farmakovigilans är ett av hans främsta områden.

Linda Thunell, VD på Arex Advisor, säger: ”Victors erfarenhet och kunskaper inom farmakovigilans kommer att vara mycket värdefulla för våra kunder. Med hans tillträde kan Arex Advisor nu verkligen erbjuda ett komplett tjänsteutbud inom utveckling och marknadsföring av läkemedel och biologiska produkter på den europeiska marknaden. ”

Kontakt:

Linda Thunell, tel +46 (0)8 519 345 02
[email protected]
arexadvisor.com