Jens Lindberg tillträder som vd på Medivir

Jens Lindberg kommer närmast från Sedana Medical och tjänsten som kommersiell direktör och har där även varit tillförordnad vd för bolaget under Q2-Q3 2021. Dessförinnan hade Jens under sina tjugofem år på AstraZeneca många roller som spände över både lokala och globala ansvarsområden. Under de senare åren på AstraZeneca var hans roller främst inom onkologiområdet med ansvar att utveckla global produktstrategi och ett globalt kommersiellt ansvar inom produktutveckling. Jens var även ansvarig för att leda den lokala affärsenheten Oncology i Norden-Baltikum med betydande kommersiell framgång.

– Jag är verkligen glad över att Jens kan ansluta så pass snabbt och ser fram emot att hälsa honom välkommen till Medivir. Hans gedigna erfarenheter från onkologiområdet är mycket viktiga för Medivir i den spännande fas bolaget befinner sig i, säger Uli Hacksell, styrelseordförande i Medivir.

– Jag vill också tacka Magnus Christensen som sedan årsstämman den 5 maj 2021 outtröttligt och engagerat har skött ansvaret som interim vd och samtidigt utfört sitt arbete som CFO. Tack vare Magnus och hela teamets insatser under 2021 har Medivirs arbete med att utveckla innovativa läkemedel för behandling av cancer kunnat fortsätta utan att tappa tempo, fortsätter Uli Hacksell.

För mer information, vänligen kontakta
Dr Uli Hacksell, Styrelseordförande Medivir AB
Telefon: 08-5468 3100
E-post: [email protected]