Cecilia Ungerstedt, ny kommunikationschef på Novartis

Novartis har rekryterat Cecilia Ungerstedt som ny Head of Communications i Sverige. Cecilia som har lång erfarenhet från kommunikation inom hälsoområdet kommer närmast från Reform Society där hon haft huvudansvar för klienterna inom hälso- och sjukvårdsområdet och för uppbyggnaden av det Nordiska erbjudandet inom samma område.

Cecilia Ungerstedt Fotograf: Cia Zingmark

– Vi är mycket glada att Cecilia har valt att komma till Novartis. I en tid där frågor kring hälsa- och sjukvård engagerar en bredare målgrupp och där stora utvecklingssteg tas med nya behandlingsmetoder är det viktigt att vi når ut och kommunicerar mer öppet i samhället. Vi vill på så vis bidra till att skapa en ökad kunskap om vad läkemedelsbranchen, tillsammans med vården och beslutsfattarna, bidrar med i svensk sjuk- och hälsovård. Vi ser fram emot att välkomna Cecilia till oss, säger Niclas Reutersten, Country Manager, Sverige.

Cecilia har en bakgrund som medicinsk forskare med en doktorsexamen i neuroimmunologi och kombinationen av hennes kompetenser inom medicin och kommunikation passar väl in i Novartis position och ambition att ligga i framkant när det gäller utveckling av innovativa behandlingar inom sjukdomar med stora medicinska behov.

Cecilia Ungerstedt tillträder som som Head of Communications på Novartis Sverige den 1 augusti 2021, och i samband med det återgår Bengtåke Wahlberg till rollen som Head of Corporate Affairs Communications Nordic.