AstraZeneca välkomnar Emelie Antoni som ny Nordenchef

Från och med 1 juli tillträder Anna-Lena Engwall, Country President för Norden, en ny global roll, och efterträds av Emelie Antoni, Vice President Commercial och Global Franchise Head.

Emelie Antoni, tillträdande Nordenchef hos AstraZeneca.

Som en del av vår strategiska ledarskapsutveckling kommer Anna-Lena Engwall och Emelie Antoni att gå in i nya roller inom företaget. Emelie kommer att få rollen som Country President för Norden och Sverige och rapportera till Stefan Woxström, Senior Vice President för Europa och Kanada. Anna-Lena kommer att ansluta till Global CVRM (Hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar och metabola sjukdomar) Leadership team som VP Commercial och Global Franchise Head.

– AstraZeneca i Norden har stärkt sin position på marknaden, med flera framgångsrika lanseringar inom vår verksamhet. Anna-Lena Engwall har lett regionen till stark tillväxt och gjort ett betydande avtryck i Sverige och Norden. Jag ser fram emot att se Emelie Antoni fortsätta flytta fram vår position ytterligare, säger Stefan Woxström.

Emelie Antoni har jobbat inom en rad olika roller med ökat ansvar under sina 26 år på AstraZeneca, och har framgångsrikt tidigare ansvarat för landsorganisationer. I den senaste rollen jobbade hon som Country President för Tjeckien och Slovakien, och innan dess hade hon rollen som Country Director för Baltikum och Island. I sin nuvarande roll som VP Commercial och Global Franchise Head inom den globala CVRM-organisationen har hon utvecklat framgångsrika globala varumärkesstrategier och lett lanseringar på 15 marknader.

– Det känns verkligen spännande att återvända till Sverige för att leda den nordiska organisationen. Jag ser fram emot att driva ytterligare tillväxt och framgång i Norden tillsammans med högpresterande och talangfulla medarbetare, för att leverera livsviktiga läkemedel till patienter, säger Emelie Antoni.

Anna-Lena Engwall kommer att vara baserad i Storbritannien, och Emelie Antoni kommer återvända till Sverige, till det nordiska marknadsbolagets huvudkontor i Life City i Stockholm.