Alberto Pedroncelli utses till medicinsk chef på Camurus

Camurus meddelar idag att Alberto M. Pedroncelli, MD, PhD, utsetts till medicinsk chef och medlem av bolagets ledningsgrupp, med tillträde den 1 juni 2023.

Dr Pedroncelli är läkare och endokrinolog med långvarig erfarenhet från ledande globala positioner inom klinisk utveckling och medical affairs inom läkemedelsindustrin. Han kommer närmast från en position som chef för klinisk utveckling och medicinska frågor inom endokrinologi på Recordati. Dessförinnan hade han under en mer än tio år olika ledande befattningar på Novartis med ansvar för globala kliniska program inom sällsynta sjukdomar, vilket bland annat ledde till godkännanden av osilodrostat (Isturisa®) för behandling av Cushings syndrom i EU och USA. Han var också globalt medicinskt ansvarig för Signifor® och Sandostatin® för behandling av akromegali samt neuroendokrina tumörer (NET).

Alberto har också betydande erfarenhet från tidigare positioner som praktiserande läkare och forskare vid avdelningen för endokrinologi vid universitetssjukhuset i Bergamo, Italien, med fokus på adenom och akromegali.

”Vi är mycket nöjda att inför stundande fas 3-resultat och planerade globala regulatoriska ansökningar för CAM2029 kunna utse Alberto till positionen som medicinsk chef på Camurus”, säger Fredrik Tiberg, Camurus vd och koncernchef. ”Med sitt starka patient-engagemang, ledande position inom endokrinologi och NET, samt erfarenhet av att framgångsrikt utvecklat och introducerat nya läkemedel på den globala marknaden blir han ett betydelsefullt tillskott till vår växande organisation.”

”Jag har följt Camurus under många år och imponerats av bolagets utveckling, unika teknologiplattform och intressanta portfölj av lovande läkemedelskandidater, inte minst CAM2029”, säger Alberto M. Pedroncelli. ”Produkten har flera potentiella fördelar för patienter och möjlighet att bli en ny standardbehandling för akromegali och neuroendokrina tumörer. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med kollegerna på Camurus för att öka tillgängligheten till effektiva behandlingar för personer med svåra och ofta kroniska sjukdomstillstånd”, fortsätter han.

Dr Pedroncelli efterträder Peter Hjelmström som efter åtta produktiva år som medicinsk chef på bolaget har lämnat sin position för andra uppdrag.