Ulrika Nyberg blir redaktionellt ansvarig hos Add Health Media

Add Health Media rekryterar Ulrika Nyberg, som får ett övergripande redaktionellt ansvar för mediakoncernens samtliga plattformar. Nyberg blir ansvarig för varumärkena Onkologi i Sverige, Neurologi i Sverige, Praktisk Medicin, Doktorn.com och branschforumet Pharma Industry. Uppdraget innebär att driva och utveckla den redaktionella ryggraden i koncernens kanaler.

Ulrika Nyberg, Publicist & chefredaktör, Add Health Media

”Vi är glada att kunna förstärka det redaktionella arbetet. Ulrikas expertis och talang när det gäller att bygga varumärken och medie-arenor adderar ett viktigt värde på vår resa framåt, säger Johan Bloom, grundare av Add Health Media. Samtidigt som Ulrikas erfarenhet från läkemedelsindustrin ger oss viktiga insikter.”

”I ett snabbrörligt medialandskap är det viktigt att vi står på tå inför trender och nya möjligheter, för att vara relevanta och intressanta för våra läsare, våra kunder och våra kunders kunder”, säger Ulrika Nyberg, som både har en lång erfarenhet av att bygga medieplattformar i life science-branschen och har arbetat inom industrin.”

Ulrika Nyberg var med och definierade medtech-branschen på tidigt 00-tal genom etableringen av MedTech Magazine, som hon sedan sålde 2012. Sedan dess har Nyberg jobbat med pr och kommunikation inom life science-industrin, både inom medtech och big pharma. Under fem år arbetade Nyberg på läkemedelsföretaget MSD, med introduktionen av immunterapi i Sverige och driva policy-frågor inom onkologi på EU-nivå. Nyberg var också med och lade grunden för EUs ”Europe’s Beating Cancer Plan”.

”Det var enormt viktigt och meningsfullt att arbeta med tillgängliggörandet av nya terapier för svenska patienter”, säger Ulrika Nyberg, särskilt inom onkologi där forskningen går med revolutionerande hastighet framåt.”

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin. Add Health Media driver Praktisk Medicin, ett beslutsstöd för vårdpersonal sedan 1976, samt producerar utbildningar för hälso- och sjukvårdspersonal i hela Norden. Pharma Industry är ett branschforum för läkemedelsindustrin, Onkologi i Sverige och Neurologi i Sverige vänder sig till specialistvården inom respektive område.
I varumärket DOKTORN, som riktar sig till allmänhet och patient, ingår väntrums-TV samt en av Nordens mest besökta hemsidor, som även inkluderar systersajter i Danmark, Finland och Norge.

För mer info kontakta:

Johan Bloom
Grundare
Add Health Media AB
tel: +46 73 364 84 90
[email protected]

Ulrika Nyberg
Publicist & chefredaktör
Add Health Media AB
tel: +46 708 80 04 07
[email protected]