Tredje livepodd om EU-valet hos Lif

”EU-valet närmar sig, partierna börjar kampanja på allvar och i podden sätter vi fokus på de life science frågor som svenskana tycker är viktiga: miljö, antibiotikaresistens, beredskap och konkurrenskraft”. Det säger poddens moderator Jenni Nordborg efter liveinspelningen hos Lif på tisdagen den 7 maj.
I panelen fanns denna gång Jessica Polfjärd (EU-kandidat för Moderaterna), Svante Linusson (EU-kandidat för Centern), Daniel Vencu Velasquez Castro (riksdagsledamot Socialdemokraterna).

Jenni Nordborg (chef för internationella relationer, Lif), Jessica Polfjärd (EU-kandidat för Moderaterna), Svante Linusson (EU-kandidat för Centern), Daniel Vencu Velasquez Castro (riksdagsledamot Socialdemokraterna).

När det är val till EU-parlamentet står mycket på spel. De segrande kandidaterna kommer att få stor makt över samhällsutvecklingen i Sverige de närmaste åren. Lif har under våren spelat in en poddserie inför en livepublik, med bar och AW-mingel.

Det har varit partikandidater, debattörer och valexperter på plats att diskutera de hetaste frågorna inom sjukvård, hållbarhet och tillväxt med den innovationstunga läkemedelssektorn som motor. Allt med sikte på att stärka Sveriges röst i Bryssel – för det som händer i EU har en direkt inverkan här i Sverige. Innan och efter varje poddinspelning har baren varit öppen för alla som vill ta ett glas och diskutera EU-politik.

Stort tack till  Jenni Nordborg (chef för internationella relationer, Lif) och Lif för detta viktiga initiativ.

Poddserien finna att lyssna på där poddar finns.