SciBase lanserar AI-drivna analysverktyget eBarrier Score

SciBase meddelar i ett pressmeddelande att företaget lanserar eBarrier Score, det första AI-drivna analysverktyget för bedömning av hudens barriär för forskning och kosmetiska tester

SciBase är en pionjär inom tidig detektion och prevention inom dermatologi tillkännager lanseringen av eBarrier Score för Nevisense, det första AI-verktyget för bedömning av hudens barriär för användning inom forskning och kosmetiska tester. eBarrier Score analysverktyget tillkännagavs idag vid Cosmetotests kosmetiska testsymposium i Lyon, Frankrike.

Forskare inom området hudens barriär och kosmetiska produkter kan nu använda Nevisense och eBarrier Score för att bedöma produkter och påståenden relaterade till hudbarriärens funktion. Den globala marknaden för kosmetiska produkter som syftar till att förbättra människors hudbarriär växer snabbt.

Nevisense och eBarrier Score använder AI-genererade algoritmer som forskare kan använda för att direkt kvantifiera svårighetsgraden av hudbarriärdysfunktion relaterad till vanliga hudsjukdomar

I en nyligen publicerad studie (Skin Barrier Function Assessment: Electrical Impedance Spectroscopy Is Less Influenced by Daily Routine Activities Than Transepidermal Water Loss  gjordes den första direkta jämförelsen mellan elektrisk impedansspektroskopi (EIS) med Nevisense och trans-epidermal water loss (TEWL). Studien visar att Nevisense är en mer robust och pålitlig teknik för att bedöma hudens barriärfunktion än den inom forskning allmänt accepterade TEWL-mättekniken.

”Vi är stolta över att kunna introducera eBarrier Score till marknaden för kosmetisk forskning,” säger Pia Renaudin, VD för SciBase. ”Varje dag presenteras det nya kosmetiska produkter relaterade till hudbarriärfunktionen. Nevisense eBarrier Score är redan ett etablerat verktyg inom det medicinska forskningsområdet och att ta det till den kosmetiska forskningsmarknaden kommer verkligen att gynna konsumenterna.”

För mer information om eBarrier Score och SciBase forskning eller medicinska produkter, besök scibase.com. I februari tillkännagav SciBase ett samarbete med Skinobs, en ledande global plattform som kopplar ihop forskare med den utrustning de behöver för sin kosmetiska och medicinska forskning. Genom detta partnerskap kan SciBase nu erbjuda Nevisense och eBarrier för bedömning av hudbarriärfunktionen inom kosmetiska tester på Skinobs-plattformen.