Rehn ny vd för Simsen Diagnostics

Simsen Diagnostics, bioteknikföretaget som utvecklar nya tekniska lösningar för cancermonitorering, tillkännagav idag att bolagets styrelse har utsett Pontus Rehn till ny VD. Rehn kommer officiellt att tillträda rollen som VD från och med den 11 mars. Simsen Diagnostics vill också passa på att uttrycka sin tacksamhet till Gustav Johansson, den avgående VD:n, för hans betydande arbete och engagemang för utvecklingen av företaget. Med det nya ledarskapet blickar företaget nu framåt och bekräftar sin hängivenhet mot att fortsätta utveckla ledande ultrakänslig teknik för cancerövervakning.

Pontus Rehn har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom life science-industrin. Pontus har arbetat på företag som Gambro, St. Jude Medical, Wellspect, Erba Diagnostics och Karl Storz. I sina tidigare roller har Pontus varit ansvarig för global marknadsföring, försäljning, kommersiell strategi, marknadsexpansion, nya affärsmodeller och kommersialisering av nya produkter.

  • ”Simsen Diagnostics befinner sig i fasen att ta steget från att vara ett start-up-företag till att bli ett scale-up-företag, med möjligheten att förbättra genetisk diagnostik för cancerpatienter. Pontus bidrar med viktig erfarenhet och ett nätverk som kan bidra till att bygga upp Simsen Diagnostics och accelerera lanseringen av våra tjänster och produkter globalt”, säger Anders Waas, styrelseordförande för Simsen Diagnostics.
  • ”Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Simsen Diagnostics och utvidga dess verksamhet, och jag är både stolt och hedrad över styrelsens förtroende. Företaget har ett erbjudande med stor internationell potential som kommer att göra en betydande skillnad för cancerpatienter såväl som för hälso- och sjukvårdssystem”, säger Pontus Rehn.

Företaget vill också tacka Gustav Johansson, den avgående VD:n, för hans betydande bidrag till att bygga upp Simsen’s organisation och verksamhet och önskar honom all lycka i hans framtida karriär.