Pia Renaudin utses till ny VD för SciBase Holding AB

SciBase Holding AB, en ledande utvecklare av AI-baserade lösningar för hudsjukdomar meddelar att styrelsen har utsett Pia Renaudin till bolagets VD och koncernchef.

Pia tillträder som VD och koncernchef den 1 oktober 2023. Som meddelades den 15 maj lämnar Simon Grant av personliga skäl sin roll som VD. Simon kommer att vara kvar till och med slutet av oktober för att till fullo stödja överlämningen.

Pia är en exceptionellt lämplig kandidat för att genomföra SciBases strategi och uppnå bolagets fulla potential. Det är styrelsens uppfattning att Pia kommer hjälpa till att skapa ett ökat aktievärde.

Styrelsens ordförande Tord Lendau kommenterar: ”Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Pia Renaudin som vår nye VD. Hon har en lång meritlista av att utveckla och få verksamheter att växa och en bred internationell erfarenhet. Hon har byggt upp verksamheter från grunden till att nå försäljning på flera miljoner kronor i USA, en nyckelkomponent i vår tillväxtstrategi. Vi tror att Pia är rätt VD för att genomföra vår strategi och för att ta SciBase till nästa nivå.” Tord fortsätter vidare: ”Jag vill också ta tillfället i akt och tacka Simon Grant för hans långvariga engagemang och för ett utmärkt arbete som gjorts med att positionera SciBase med de produkter och indikationer som nu kommer att ta företaget till nästa fas. På styrelsens vägnar önskar vi honom personligen all lycka i hans framtida ansträngningar”.

Pia Renaudin kommenterar utnämningen, “Jag är stolt över att ansluta mig till SciBase i detta transformativa skede, efter de positiva nyheterna om kostnadsersättning i USA. Jag ser fram emot att leda och expandera SciBase till att bli ett framgångsrikt kommersiellt bolag till förmån för patienter och alla andra intressenter i min nya roll som VD. Jag är övertygad om att vi har en mycket spännande framtid med stor tillväxtpotential framför oss”.

Pia har en bred erfarenhet från den globala Life Science och MedTech industrin genom att ha innehaft ett flertal ledande positioner inom bolag såsom Senzime AB, Gilead Sciences, Stryker och AstraZeneca. Pia kommer närmast från Senzime AB, ett svenskt MedTech bolag noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista, där hon var VD och koncernchef mellan 2019 – 2023. Under hennes ledning ökade försäljningen signifikant till exempel under Q1-23 ökade försäljningen med 161% varav merparten var i USA som ökade med 216%.