Palmquist ny styrelseledamot i Stockholms Handelskammare

På Stockholms Handelskammarens årsmöte i maj valdes Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris, till ny styrelseledamot. Årsmötet gästades också av Sveriges EU-minister, Jessika Rosvall (M), som gav sin bild av om hur vi kan tänkas påverkas av EU-politiken de närmaste åren.

— Det är hedrande att bli vald till styrelseledamot i Stockholms Handelskammare. Huvudstadsregionen är en av de mest dynamiska och intressanta, och jag hoppas kunna bidra till att ytterligare stärka näringslivsklimatet samt främja innovations- och konkurrenskraften vilket också skapar förutsättningar för övriga landet och Skandinavien, säger Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris.


Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris, är ny styrelseledamot i Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammares styrelse består av tolv ledamöter. Under årsmötet i Eric Ericsonhallen valdes Staffan Salén, vd för företagsgruppen Salénia AB, om på nytt till ordförande. Som ny ledamot i styrelsen valdes också Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för Skistar.

Gedigen erfarenhet
Sofia Palmquist är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har en lång erfarenhet av styrelsearbete och samverkan mellan branscher samt mellan offentlig och privat sektor, vilket kommer bli en stor tillgång i styrelsearbetet. Hon har sedan 2021 suttit i fullmäktige som är Stockholms Handelskammares högsta beslutande organ. I handelskammarens fullmäktige sitter representanter från medlemsföretagen.

Idag är hon vd och koncernchef för Aleris, Skandinaviens ledande specialistvårdsföretag.