Ny marknad- & kommunikationsdirektör till Kronan

Kronans Apotek välkomnar Caroline Forsshéll som ny marknad- och kommunikationsdirektör till nya apotekskedjan med över 500 apotek och en stark e-handel. Hon tillträder tjänsten 12 februari och har tidigare erfarenhet som CMO för Kivra och Lidl, samt som vd för Happy Homes.

Kronans Apotek befinner sig i en spännande fas med stort fokus på det kommersiella erbjudandet och att utveckla varumärket långsiktigt. 2024 kommer också mycket att handla om att genomföra den första marknadsplanen som nya Kronans Apotek sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen.

Caroline har en bred kommersiell erfarenhet med tyngd på marknad och kommunikation. Hon har arbetat i såväl traditionell retail som i mer digital miljö som tidigare CMO på Kivra och Lidl, samt vd för Happy Homes.

– Carolines erfarenheter från både marknadspositioner och bredare kommersiella roller kommer att vara väldigt värdefulla i vårt arbete med att bygga nya Kronans Apotek. Jag är övertygad om att hon kommer att vara en stor tillgång för bolagets utveckling framåt i att sätta kommersiell agenda och utveckla vårt varumärke, säger Erik Sjögren, vd för Kronans Apotek.

– Jag känner mig stolt över att bli en del av den spännande resa som Kronans Apotek befinner sig i och vara med och driva utvecklingen av varumärket framåt. Jag ser även fram emot att bli en del av Kronans Apoteks team och att tillsammans utmana våra konkurrenter med siktet fast inställt på att skapa en värld som mår bra, säger Caroline Forsshéll, tillträdande marknad- och kommunikationsdirektör för Kronans Apotek.

Caroline Forsshéll tillträder sin nya roll 12 februari 2024.