Niklas Prager ny vd på SmartCella

SmartCella Holding AB meddelar idag att Niklas Prager utsetts till ny vd. SmartCella är ett innovativt biotech- och medtech-bolag som kombinerar riktad leverans av medicinska substanser till organ och tumörer via en unik device, och utveckling av framtidens stamcells- och RNA-baserade behandlingar och metoder för administration av den typen av behandlingar.

Niklas Prager har en lång och gedigen erfarenhet från den globala pharma-industrin och har haft ledande befattningar inom de forskningsfokuserade läkemedelsbolagen Merck/MSD och Pfizer, med både Sverige och USA som bas. Han har också varit vd och styrelseledamot/ordförande i en rad medtech- och biotech-bolag som till exempel Medivir AB och CellaVision AB, och har erfarenheter av olika typer av ägande, från noterat till privat och private equity. Niklas är 52 år och har en Master of Science in Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat på MBA-programmet vid University of Michigan.

— Niklas har en perfekt bakgrund för SmartCella. Han har erfarenhet från den globala pharma-industrin och har också drivit förändringsprojekt som fundamentalt transformerat läkemedelsbolag genom kreativa idéer och stor målmedvetenhet. Med Niklas som vd avser vi accelerera vår expansion, det här blir starten på SmartCellas nästa era. Att Niklas har haft så många olika roller under sin karriär, både operativa och rådgivande, är en fantastisk tillgång för oss givet alla olika målgrupper bolaget har inom både big pharma, medtech och biotech, och inom hela forskningsområdet. Han blir en inspirerande ledare av ett kompetent team med medarbetare från över 22 länder, säger Christian Kinch, Ordförande i SmartCella Holding AB.

Christian Kinch fortsätter: Jag vill passa på att tacka Johan Rugfelt som varit tillförordnad vd sedan mars 2022 och navigerat verksamheten under en period av kraftig tillväxt och transformation – under hans ledarskap har organisationen utvecklats kompetensmässigt och vuxit från 20 till nästan 60 anställda. Johan har även säkerställt att vi har en stabil finansiell bas, relevant för våra framtida expansionsplaner. Han återgår till rollen som COO och fortsätter som medlem i ledningsgruppen och jag ser fram emot ett fortsatt givande samarbete med Johan.