Monica Shaw utsedd till vd för Oncopeptides – Jakob Lindberg antar rollen som Chief Scientific Officer

Oncopeptides AB meddelade i dag att styrelsen har utsett Dr Monica Shaw till vd för Oncopeptides. Hon ersätter Jakob Lindberg som har varit vd sedan den 15 november 2021. Lindberg går tillbaka till sin tidigare position, som Chief Scientific Officer. Dessa förändringar gäller omgående.

Ledarförändringarna sker efter ett transformerande år för Oncopeptides, när Pepaxti® erhöll försäljningstillstånd i EU och i länderna inom det europeiska samarbetsområdet, samt i Storbritannien. Bolaget påbörjade lanseringen i Tyskland i oktober 2022 och har inlett marknadsaktiviteter för att erhålla pris och subventionering. Utnämningen av en ny vd med omfattande kunskaper om och erfarenheter av kommersialisering gör det möjligt för Oncopeptides att nu få full utväxling av försäljnings- och medical affairsaktiviteterna för Pepaxti i Europa.

Dr Monica Shaw har en gedigen kompetens från ledande positioner inom läkemedelsindustrin, t.ex. GSK och LEO Pharma och har gjort tydliga avtryck genom att ta fler än 15 produkter genom fas III till framgångsrik kommersialisering globalt och i flertalet länder. Hon har en bred kunskap inom olika terapiområden från tidigare roller i egenskap av läkare och inom läkemedelsindustrin, inklusive immunologi, onkologi, virologi, neurologi och sällsynta sjukdomar.

— När vi påbörjar den här nya etappen av vår resa som kommersiellt biotechbolag, dedikerade att ge patienter tillgång till Pepaxti, så är det med stor glädje jag kan meddela att vi har lyckats rekrytera Dr Monica Shaw som vd för Oncopeptides AB (publ.), säger Per Wold-Olsen, styrelseordförande i Oncopeptides. Jag är också mycket tacksam över att Jakob Lindberg kommer att fortsätta sitt hängivna vetenskapliga engagemang i Oncopeptides i rollen som Chief Scientific Officer.

— Jag är verkligen glad över att börja på Oncopeptides och leda kommersialiseringen av Pepaxti i Europa vid en så spännande tidpunkt, samt engagera mig i utvecklingen av den prekliniska portföljen, säger Monica Shaw. De fulla godkännandena av Pepaxti som nyligen erhållits av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och den brittiska myndigheten MHRA, visar att Pepaxti bidrar med avgörande och betydelsefull klinisk nytta för patienter. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med medarbetarna för att säkerställa att patienter med multipelt myelom, som fortsätter att behöva nya behandlingsalternativ, kan få tillgång till och dra nytta av Pepaxti.