Moderna utser Mattias Bankel till Sverigechef

Läkemedelsbolaget Moderna utser Mattias Bankel till chef för den svenska marknaden. Bankel kommer att bygga upp Modernas verksamhet i Sverige samt stödja verksamheten i Norden.

Mattias Bankel, ny Sverigechef för Moderna.

Moderna, Inc., ett bioteknikföretag som banat väg för messenger-RNA (mRNA)-terapier och vacciner för att skapa en ny generation banbrytande läkemedel för patienter, meddelar idag att Mattias Bankel blir bolagets första Sverigechef. Bankel som har lång erfarenhet av liknande roller på läkemedelsföretag som Takeda (tidigare Shire) och Roche, kommer att leda verksamheten för Moderna i Sverige och stödja verksamheten i Norden.

– Jag ser fram emot arbetet att expandera Modernas närvaro i Norden och öka kunskapen om vår ledande mRNA-plattform och pipeline som har stor potential att bidra med innovation till behandlingen av infektionssjukdomar, immunonkologi, hjärt-kärlsjukdomar och sällsynta sjukdomar, säger den nya Sverigechefen Mattias Bankel.

I rollen som Sverigechef kommer Bankel fokusera på att öka medvetenheten om mRNA-teknologi, bygga upp ett team bestående av medicin- och bioteknikexperter och att driva Modernas verksamhet i Sverige och i Norden.

Innan Moderna jobbade Bankel på Amicus Therapeutics, där han var med och etablerade Amicus i Sverige och Finland och lanserade nya terapier inom området för ovanliga sjukdomar. Mattias Bankel är civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Moderna fortsätter att expandera och har även anställt medicinska chefer i Norden.