Maria-Teresa Essen-Möller blir ny VD för Health Solutions

maria-teresa-essen-mo%cc%88ller

Maria-Teresa Essen-Möller blir från och med 1/2 ny VD för Health Solutions. Hon efterträder Martin Belin som har varit VD sedan 2012.

– Maria-Teresa har erfarenhet från många delar av branschen, inte minst när det gäller att arbeta med växande bolag och med eHälsa, säger Joakim Söderberg, vice vd och bolagets grundare. Maria-Teresa kommer att vara en stor tillgång när hon nu dels ska förvalta och förädla de produkter som finns inom Health Solutions men också ta tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget framgent, särskilt när vi nu vinner allt fler internationella affärer.

Maria-Teresa kommer närmast från Sanofi och har där ansvarat för marknadsföring i digitala kanaler och bland annat arbetat med digitala patientstöd. Hon har tidigare även arbetat med digital kommunikation på konsultsidan och sitter i styrelsen för Diamyd.

– Health Solutions beslutsstöd RealQ hjälper hälso- och sjukvården, och ytterst patienterna, varje dag vilket är en viktig drivkraft för mig, säger Maria-Teresa. Jag ser också fram mot att utveckla Health Solutions erbjudande kring ”Real World Data”, det är ett spännande område där det händer mycket just nu.