Lif utökar inom kommunikation och opinionsbildning

Lif – de forskande läkemedelsföretagen, växlar upp inom kommunikationsområdet med två nyanställningar. Samtidigt sammanförs områdena kommunikation och politik.

Peter Leander, idag kommunikationschef på Lif, får den nyinrättade rollen som chef för politik och kommunikation, vilket stärker Lifs samordning och kraft i påverkansarbetet.

Erik Kjellin tillträder rollen som pressansvarig på Lif

Erik Kjellin, som tillträder rollen som pressansvarig på Lif, kommer närmast från Doktor24 och Platform24 där han ansvarade för Public Affairs för de båda bolagen. Tidigare har han bland annat varit kommunikationsstrateg och tf presschef på Sveriges läkarförbund, och arbetat med näringspolitik på Vårdföretagarna inom Almega.

– Läkemedelsbranschens verksamhet skapar inte bara hälsa, utan som en svensk basnäring även arbetstillfällen och välstånd. Sverige ska vara en ledande Life Science nation och för det krävs ett gott forskningsklimat och rätt förutsättningar för att utveckla och implementera nya behandlingar som kommer patienter till del. Här spelar Lif, som en stark samhällsaktör och tydlig företrädare för branschen en mycket viktig roll, säger Erik Kjellin, ny presschef på Lif.

Michaela Rydén Olsen, som tillträder rollen som kommunikatör på Lif, kommer närmast från Studiefrämjandet där hon senaste åren fokuserat på varumärkesutveckling och opinionsbildning. Michaela har tidigare arbetat med kommunikation för KTH och Moderaterna.

– Lif och läkemedelsbranschen är en viktig samhällsaktör som genom dialog och samarbete bidrar till bättre hälsa och välstånd i Sverige. Ett viktigt fokus för mig kommer vara digitaliseringen av hälso- och sjukvården och hur Fass, Lif och läkemedelsföretagen kan bidra i den viktiga utvecklingen, säger Michaela Rydén Olsen, ny kommunikatör på Lif.

– Erik och Michaela, har med sina relevanta bakgrunder, förståelse för olika perspektiv och kan orientera sig väl inom både debatten, politiken och den svenska hälso- och sjukvården. De kompletterar vårt redan starka team och jag ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Peter Leander, chef för politik och kommunikation, Lif.