Klaes Göransson blir ny vd för Evondos AB

1 september 2023 tillträder Klaes Göransson som Sverigechef och vd på Evondos AB. Klaes har en gedigen erfarenhet av branschen och kommer närmast från rollen som nordisk chef på Phoniro. Tidigare Sverigechef, Clarence Jacobson, stannar kvar i företaget i en ny roll som Business Development Director för Sverige.

Klaes Göransson och Clarence Jacobson.

Evondos AB har haft en stark tillväxt de senaste åren under ledning av Clarence. Klaes uppgift är nu att fortsatt föra Evondos Sverige framåt. I dagsläget har vi cirka 100 kommuner som kunder i Sverige och i hela Norden har över 20 miljoner doser delats ut till vårdtagare. Ett självständigare liv i hemmet för vårdtagare och ett välfärdstekniskt hjälpmedel för organisationerna som förenklar schemaläggning och låter personalen fokusera på andra omsorgsuppgifter som kräver varma händer. Rätt medicin, till rätt person, i rätt tid, med fokus på självständighet och trygghet för vårdtagaren.

– Jag har följt Evondos resa under åren som varit och är imponerad över hur ledningen, medarbetarna och kunderna etablerat ett nytt arbetssätt ute i vårdarbetet. Jag ser nu fram emot att tillsammans med Clarence och det dedikerade svenska teamet ta nästa steg i utvecklingen, säger Klaes Göransson.

– Jag är så tacksam för en fantastisk resa med Evondos så här långt, säger tidigare Sverigechefen Clarence Jacobson. 2017 omsatte bolaget 1 MSEK och i år är vi på väg mot 60 MSEK. Men detta är bara början för ett helt otroligt team av medarbetare som är med och förbättrar svensk vård och omsorg genom helt nya arbetssätt. Jag ser fram emot att få fokusera på affärsutveckling – någonting som jag alltid brunnit för, speciellt när det vi kan göra innebär verklig nytta för patienterna, men även för vårdpersonalen. Jag önskar Klaes välkommen och ser fram emot att få arbeta tillsammans.

– Först och främst vill jag tacka Clarence för det fantastiska arbete han har gjort för att etablera Evondos i Sverige och bygga ett fantastiskt team som är redo för den tillväxtresa vi har framför oss, kommenterar Marcus Mäkelä, Chief Commercial Officer på Evondos Group. Jag vill också gratulera Clarence till hans nya viktiga roll som Business Developer för Sverige, där han kommer att fortsätta fokusera på den svenska marknaden. Vidare är jag är glad att välkomna Klaes till bolaget som ny vd. Klaes har omfattande marknadskunskap och en stark meritlista från snabbväxande företag i branschen. Han är en människocentrerad ledare som möter företagets grundläggande värderingar. Jag är övertygad om att Klaes tillsammans med vårt svenska team kommer att fortsätta utveckla och expandera vår verksamhet i Sverige och uppfylla vårt uppdrag att möjliggöra ett självständigt liv i hemmet.