Jörg Schulze utsedd till General Manager för Bristol Myers Squibb i Sverige

Dr. Jörg Schulze har utsetts till ny General Manager för Bristol Myers Squibb (BMS) i Sverige. Han tar över tyglarna efter Michael Lugez, som har utsetts till General Manager för BMS i Österrike och Schweiz. Jörg Schulze börjar sin nya roll i oktober 2021.

Solna, 4 oktober 2021 – BMS är ett globalt biofarmaceutiskt företag vars uppdrag är att forska fram, utveckla och tillhandahålla livsavgörande behandlingar till människor med allvarliga sjukdomar. Jörg Schulze kommer att leda verksamheten från BMS Base Camp i Solna, huvudkontoret för BMS Sverige med ett 130-tal anställda.

”Förhållandena för hälso- och sjukvården har förändrats till följd av pandemin och Sverige har en avgörande roll att spela.” säger Jörg Schultze, landschef för BMS Sverige. ”Tillsammans med mina nya kollegor ser jag fram emot att fortsätta driva på arbetet med att göra banbrytande innovationer och avancerad forskning tillgänglig. Vi har redan gjort så stora framsteg här i Sverige inom onkologi, immunologi, hematologi, hjärtkärlsjukdomar och mycket mer. Jag ser fram emot att leda teamet när vi fortsätter att göra mer för patienterna.”

Jörg Schulze har en doktorsexamen i molekylärbiologi/biokemi från universitetet i Köln, där han även var gästforskare vid Harvard Medical School. Han har tillbringat de senaste åtta åren i ledarroller på BMS i Tyskland, senast i rollen som Head of Oncology.