Jonas Grytberg har utsetts till Country Manager för att starta upp hameln pharma i Sverige och Norge.

Jonas Grytberg har utsetts till Country Manager för att starta upp hameln pharma i Sverige och Norge.  I början av 2022, startar bolagen upp i Sverige och Norge, under namnen hameln pharma AB och hameln pharma ApS Norway. Då tar man över sina egna produkter från nuvarande ombud på marknaden. Produkterna, har funnits på den svenska och norska marknaden sedan 2006-2007.

Tyska hameln pharma GmbH, härstammar ända tillbaka till 1890-talet, när Dr Wilhelm Kerstein övertog ett apotek i staden Hameln från Friedrich Wilhelm Adam Seturner, han som bl a upptäckte morfinet. Seturners upptäckt lade grunden för hameln pharma där smärtstillande läkemedel fortfarande är en av grundfundamenten i bolaget.

Bolaget från Hameln i norra Tyskland har närmare 130 år senare utvecklats till ett internationellt läkemedesbolag med egen verksamhet i 7 länder och med över 40 länder dit hameln distribuerar läkemedel, med utveckling av framför allt injektions-/infusionsvätskor till intensiv- och akutvård, samt palliativ- och anestesivård.

Jonas Grytberg kommer senast från Biocodex AB, där han bland annat ansvarade för hamelns portfölj av produkter.

hameln pharma startar egen verksamhet i Sverige och Norge