Isofol får ny vd

Isofol Medical AB meddelar att bolagets styrelse har utsett Petter Segelman Lindqvist till ny verkställande direktör. Han har omfattande erfarenhet från ledande positioner inom ett flertal internationella läkemedelsföretag och tillträder positionen med omedelbar verkan.

Petter Segelman Lindqvist är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och EM Lyon, Frankrike. Han har lång erfarenhet från ledande positioner i läkemedelsindustrin, bland annat inom GlaxoSmithKline, AbbVie och Sobi (Swedish Orphan Biovitrum), och bidrar med kunskaper om strategisk affärsutveckling och partnerskap, global kommersialisering och produktutveckling. Han har även erfarenhet från styrelsearbete i mindre läkemedelsutvecklingsbolag. Han har lett flera produktlanseringar och har drivit läkemedelskandidater genom klinisk utveckling och regulatoriska processer fram till marknadsintroduktion.

Petter Segelman Lindqvist efterträder Roger Tell som varit tillförordnad vd sedan juni 2023.

– Styrelsen välkomnar Petter Segelman Lindqvist som ny vd i Isofol. Hans långa erfarenhet av affärsutveckling och förhandlingar inom läkemedelsindustrin kommer att stärka bolaget i dess väg framåt. Vi vill även passa på att tacka Roger Tell för att han axlat rollen som tillförordnad vd sedan i somras, säger Jan-Eric Österlund, styrelseordförande i Isofol.

– Jag ser fram emot att ta mig an vd-rollen på Isofol och tillsammans med mina nya kollegor göra mitt yttersta för att realisera den fulla potentialen i arfolitixorin, en läkemedelskandidat som har tydliga potentiella fördelar för en bred grupp cancerpatienter som fortfarande är i behov av bättre behandlingsalternativ, säger Isofol tillträdande vd, Petter Segelman Lindqvist.