Immunovia AB utser ny vd

Som ett nästa steg i att fokusera på den amerikanska marknaden har styrelsen för Immunovia AB  beslutat att utse Jeff Borcherding, vd för Immunovias amerikanska verksamhet, som vd för koncernen. Jeff Borcherding ersätter Philipp Matthieu.

Jeff Borcherding har lett Immunovias amerikanska verksamhet sedan april 2022. Innan han anställdes på Immunovia har han haft flera roller inom den amerikanska diagnostikindustrin, inklusive nu senast som Chief Marketing Officer på Myriad Genetics. Han kommer att fortsätta att leda Immunovias amerikanska verksamhet samtidigt som han tar rollen som koncern-vd.

Med denna förändring förenklar och effektiviserar företaget sin ledningsstruktur och betonar ytterligare sitt fokus på att kommersialisera IMMray PanCan-d, det första blodbaserade testet dedikerat till tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer, i USA.

— Styrelsen vill tacka Philipp Mathieu för hans engagemang och stöd till verksamheten under hans tid som vd. Philipp genomförde en kritisk omstrukturering av den svenska verksamheten som gjorde bolaget mer fokuserat och tog viktiga steg mot en framgångsrik kommersialisering av vår unika produkt, säger styrelsens ordförande professor Carl Borrebaeck. Omstruktureringen, inklusive rekrytering av ett starkt tekniskt ledarskap för den svenska verksamheten, har gjort rollen för en svenskbaserad vd överflödig.

— Immunovia har en fantastisk möjlighet att dramatiskt förbättra tidig diagnostik av bukspottkörtelcancer. Jag ser verkligen fram emot att leda bolaget när vi tar denna möjlighet att bygga en framgångsrik och snabbväxande affärsverksamhet, säger Jeff Borcherding

Philipp Mathieu kommer att stå kvar till styrelsens förfogande under sin uppsägningstid, som löper i sex månader från dagens datum.