Höglund blir ny VD för Neobiomics

Emma Höglund har utsetts till ny VD för Neobiomics med tillträde den 15 april 2024. Stefan Johansson, medgrundare och nuvarande VD, kommer att ta positionen som Chief Medical Officer (CMO). Emma Höglund tar med sig mer än 15 års erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn inklusive internationella kommersiella roller inom life science (MSD och Novartis) samt senast från internationalisering och affärsutveckling inom Real-World-Data (BCB Medical). Emmas erfarenheter inkluderar att driva tillväxt, strategisk affärsutveckling och globala produktlanseringar samtidigt som hon utvecklat starka team för att uppnå resultat. Emma Höglund är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Med den nya rekryteringen kommer Stefan Johansson att lägga ökat fokus på forskning och utveckling av nuvarande och framtida produkter. Han fortsätter också arbeta deltid som överläkare i neonatologi i Stockholm. Stefan Johansson kommenterar: “Jag är mycket glad över att Emma Höglund kommer till Neobiomics. Hennes gedigna erfarenhet i att leda förändring kommer att möjliggöra nya och viktiga steg för Neobiomics.”

“Jag ser verkligen fram emot att ta mig an VD-rollen och att tillsammans med teamet ta bolaget in i nästa fas. Personligen brinner jag för att tillgängliggöra innovationer som förbättrar hälsa. Neobiomics är unikt positionerat att tillhandahålla innovativa produkter för nyfödda barn och deras familjer, säger Emma Höglund.