Hans Braunstein ny nordisk chef på Becton, Dickinson and Company (BD)

Hans Braunstein tillträdde tjänsten den 20 februari 2023. Han har tidigare haft rollen Country Business Leader Nordics för affärsområdet MDS. Ambitionen är nu att fortsätta bidra till att utveckla en hållbar patientfokuserad sjukvård genom bland annat innovativa lösningar och samarbete.

Hans Braunstein har sedan tidigare stor erfarenhet från skilda befattningar inom både nordiska och europeiska verksamheter inom den medicintekniska bolagssektorn. Han kommer nu att ansvara för 260 anställda i Norden. Hans Braunstein efterträder Helena Bragd.

– Jag känner mig djupt hedrad att få möjlighet att företräda BD i min nya roll som nordisk chef och ser mycket fram emot att fortsätta utveckla BD med både patienters och sjukvårdspersonals säkerhet i fokus, säger Hans Braunstein.

Hans Braunstein har arbetat på BD i två och ett halvt år och har under denna tid byggt upp ett starkt förtroende inom bolagets nordiska verksamhet. Han känner stora delar av den nordiska organisationen sedan tidigare och ser fram emot att fördjupa sina relationer med både medarbetare, samarbetspartners och kunder. Samtidigt har han ambitiösa planer för bolaget framöver.

– Vi, BD, är stora nog att göra skillnad. Samtidigt som vi skall fortsätta växa företagets verksamhet ska jag tillsammans med våra medarbetare i Sverige, Danmark, Finland och Norge också hjälpa till att effektivisera sjukvården inom allt ifrån forskning och diagnostik till akutsjukvård och kirurgi med de lösningar och tjänster vi tillhandahåller, säger Hans Braunstein.