Grandios invigning av Forskaren i Hagastaden

Forskaren bjöd på en grandios officiell invigning under dagarna två, och det började med klassisk musik komponerad för detta tillfälle. Invigningsband klipptes av alla som varit med och värkt fram idéerna av ett Life Science kluster i Hagastaden och en stadssymbol för innovation och forskning i form av en byggnad som nu adderat ett nytt perspektiv till Stockholmssiluetten. Personer som varit delaktiga från idéstadiet i 2000-talets Think Tanks på Karolinska Institutet till finansiärer, arkitekter och möjliggörare, till Vectura som under sex års tid arbetet med att format byggnaden och förverkliga denna ide. Och tillsammans med Forskarens första hyresgäster. Vecturas vd Joek Ambré, Marcus Wallenberg ordförande i Patricia Industries och Elin Törnqvist ordförande Medicinska föreningen på Karolinska Institutet invigningstalade.

Det bjöds på vacker klassisk musik som fyllde hela Forskarens atrium från spiraltrappans alla våningar. Ulrika Nyberg Pharma Industry, Filippa Reinfeldt Vectura och Carolina Wallenius Labvantage.


Suzanne Håkansson och Anna Sandström, från AZ flyttar in i Forskaren i augusti. XX och Carolina Wallenius Labvantage. Linda Nyberg Novatron, Filippa Reinfeldt Vectura, Nina Nilsson BD, Martinus Rönnerman Vectura,

Dagens moderator Linda Nyberg och Carl Borrebaeck professor, bolagsbyggare och ordförande i healthtechföretaget Paindrainer, Elin Törnqvist, ordförande Medicinska föreningen Karolinska Institutet och Charlotte af Klercker BioArctic, Agneta Holmäng och Jenni Nordborg Lif.


Jessica Lundström BMS och Nina Nilsson BD, Stina Salomonsson MSD och Magnus Lejelöv Pelago Science.