Ewa Buhre Gidlöf ny CFO på Apoteket

Apoteket utser  Ewa Buhre Gidlöf till ny CFO och medlem i företagsledningen. Ewa har mångårig erfarenhet från liknande roller, närmast från Åhléns, där hon arbetat som CFO sedan 2018. Hon tillträder sin tjänst senast i juni.

 Ewa Buhre Gidlöf

Ewa Buhre Gidlöf

– Som CFO på Apoteket kommer Ewa bidra mycket med sina kunskaper inte bara inom finansområdet utan också inom verksamhetsutveckling, affärsfokus och ledarskap. Ewas gedigna erfarenhet och positiva driv är mycket värdefullt i den här tjänsten. Hon är en omtyckt ledare med starka värderingar och jag ser mycket fram emot att starta vårt samarbete i Apotekets ledningsgrupp under våren, säger Rasmus Nerman, vd på Apoteket.

Ewa Buhre Gidlöf kommer närmast från rollen som CFO hos Åhléns och dessförinnan liknande roller hos börsnoterade Actic Group och researrangören TUI Nordic.

– Jag är mycket glad över att få starta min resa på Apoteket och arbeta med ett starkt och uppskattat varumärke som är inne i en spännande utvecklingsfas. Apoteket är ett bolag med starka värderingar och ett viktigt uppdrag med fokus på hållbar hälsa och jag ser fram emot att tillsammans med teamet bidra till utvecklingen, säger Ewa Buhre Gidlöf.

Fram till Ewa Buhre Gidlöfs tillträde är Carl Tersmeden tillförordnad CFO. Carl har arbetat på Apoteket sedan 2002 och är chef för business control.