Eric Gillberg ny Senior Country Manager för Vertex i Norden

Vertex har nyligen anställt Eric Gillberg som Senior Country Manager för Norden. Eric kommer att vara baserad på det nordiska huvudkontoret i Stockholm. Han kommer att leda Vertex verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och bistå teamet med tvärfunktionellt ledarskap. Eric kommer att ansvara för att patienter i dessa länder fortsättningsvis får ta del av bolagets läkemedel inom cystisk fibros (CF) och för Vertex framtida läkemedelsportfölj.

 

Eric Gillberg

“Jag är glad över att få leda Vertex vid en så avgörande tid för den nordiska verksamheten när vi fortsätter att säkerställa tillgången till våra CF-läkemedel. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet arbeta för att personer med CF, i hela den nordiska regionen, ska få tillgång till våra godkända läkemedel.”

 

Eric har över 25 års erfarenhet av läkemedel och bioteknik och han har arbetat på flera företag, såsom Schering-Plough, Genzyme, där han var baserad i Danmark, Gilead, InterMune och Vifor Pharma. Han har haft ledande roller inom försäljning, marknadsföring och general management på affärsenhets- och landsnivå. Han har senast varit chef för Norden samt chef för norra Europa för Sarepta Therapeutics.

Vertex är ett globalt bioteknikbolag som investerar i forskning och innovation för att skapa transformativa läkemedel för personer med allvarliga sjukdomar. Företaget har flera godkända läkemedel som behandlar den underliggande orsaken till cystisk fibros.