Dr. Hitto Kaufmann utsedd till Chief Scientific Officer för Hansa Biopharma

Hansa Biopharma meddelar att dr Hitto Kaufmann har utsetts till Chief Scientific Officer (CSO) för Hansa Biopharma från och med den 1 december 2023.

Som CSO kommer Hitto Kaufmann att ansvara för alla aktiviteter inom forskning och tidig utveckling, samt all translationell verksamhet och tillverkning. Han kommer att rapportera till vd och koncernchef Søren Tulstrup och ingå i Hansas koncernledning.

Hitto Kaufmann kommer till Hansa från Pieris Pharmaceuticals där han har varit Chief Scientific Officer sedan 2019.  Han ledde företagets FoU-plattform i utvecklingen av nästa generations innovativa proteinbehandlingar, vilket ledde till regulatoriska ansökningar inom flera indikationer. Han spelade en viktig roll när det gällde att höja företagets operativa excellens, vilket bland annat innebar snabbare utvecklingsvägar, maskininlärningsdriven FoU samt tillförlitlig tillverkning och leverans på högsta nivå.

Hansa Biopharmas vd och koncernchef Søren Tulstrup säger: ”Vi är mycket glada över att välkomna Hitto till Hansa vid denna viktiga tidpunkt. Med över 20 års erfarenhet av forskning, utveckling och vetenskapliga framsteg är han väl lämpad att leda utvecklingen av vår forskningsplattform och vår pipeline av spännande läkemedelskandidater för sällsynta immunologiska sjukdomar och tillstånd. Hitto har en dokumenterad erfarenhet av att utveckla innovativa läkemedel, främja strategiska FoU-partnerskap och bygga nästa generations behandlings­plattformar. Han har tidigare visat prov på förmåga att bygga upp och leda högpresterande team i både stora läkemedelsföretag och små bioteknikföretag.”

Hitto Kaufmann säger: ”Jag är mycket glad över att bygga vidare på det fantastiska arbete som har positionerat Hansa som ett av de mest lovande bioteknikbolagen i medelfas. Hansa har spjutspetsforskning – särskilt den unika mångsidiga plattformen för IgG-antikroppsklyvande enzymteknik – som kommer att bidra till bättre patientresultat inom områden där det finns stora behov. Jag ser fram emot att bli en del av ett team med mångsidiga och begåvade medarbetare och att bidra till företagets utveckling och leverans av livräddande och livsförändrande läkemedel.”