Blodomloppet växer – fem nya orter tillkommer

Nu växlar Blodomloppet upp och etablerar sig på fler orter. 2023 blev ett starkt år med totalt 87 000 löpare på 19 orter, en ökning mot 2022 med 33 procent. Under 2024 tillkommer fem nya lopp, Kristianstad, Kalmar, Munkedal, Eskilstuna och Borås blir en del av det växande Blodomloppet.

– Väldigt kul att hela fem orter tillkommer för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och arrangera lopp fysiskt. Vi tror att det kommer att bli fantastiska event redan första året, säger Tomas Hoszek, ordförande för Blodomloppet.

Blodomloppet kombinerar fysisk rörelse med att prata om vikten av att ge blod och varje år registreras tusentals nya blodgivare i samband med loppen.

Tusentals deltagare springer i mål på Blodomloppet

– Blodomloppets starka budskap behöver fortsatt spridas. Vi gläds åt att kunna bjuda in till motionslopp i hela landet där vi tillsammans uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen, hälsa och välmående för arbetskamrater och dessutom skapa ekonomiska medel som får ungdomar att komma i rörelse, säger Tomas.

Du kan delta i Blodomloppet individuellt men även i lag, vilket 87 procent av alla som deltar har valt att göra. Lagen brukar oftast bestå av kollegor och är ett sätt för företag att främja hälsa för sina medarbetare. Alla lag får också en picknickkasse att dela på.

– Som arbetsgivare vill vi uppmuntra medarbetare att röra på sig och vad kan vara roligare än att göra det tillsammans. Tävlingsformen går i linje med vår hälsostrategi med fokus på vardagsmotion då möjligheten finns till att promenera och jogga. Då loppen arrangeras en vardagskväll och avrundas med en härlig picknick blir det en perfekt avslutning på arbetsdagen tillsammans med kollegorna, säger Lena Tilevall, HR Specialist Health & Work Environment, SEB Sverige.

Med de nya orterna arrangeras motionsloppet på 24 orter i Sverige och turnén pågår den 13 maj – 9 september. Blodomloppet kommer också att fortsätta erbjuda virtuella alternativ för de som vill delta på distans eller inte har möjlighet att närvara personligen.

Blodomloppet är en förening och arrangeras lokalt av blodverksamheter och idrottsföreningar.