AtrimusRx väljer Westander

Läkemedelsimportföretaget AtrimusRx har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet handlar om att stärka AtrimusRx:s varumärke och opinionsbilda för bättre tillgång till information om licensläkemedel.

– Det råder allt oftare brist på olika läkemedel i Sverige. En lösning är import av licensläkemedel från andra länder, men i dag vet ofta inte läkare och andra förskrivare vilka läkemedel som finns tillgängliga utomlands. För patienternas skull behöver informationsunderskottet lösas, säger Nicky Nadem, vd för AtrimusRx.

AtrimusRx importerar licensläkemedel och distribuerar dem till svenska apotek och sjukhus. Ett licensläkemedel är ett läkemedel som är godkänt i andra länder och som kan skrivas ut till svenska patienter om läkemedlet antingen är restnoterat eller inte registrerat i Sverige.

– AtrimusRx är ett företag med stort hjärta som gör allt de kan för att patienter ska få de läkemedel de behöver. Men för att företaget ska kunna skapa maximal samhällsnytta krävs politiska åtgärder som möjliggör för läkare att få information om tillgängliga licensläkemedel, säger Sara Haraldsson, kundansvarig konsult på Westander.