AroCell anställer Marianne Alksnis som Senior Sales Director

AroCell förstärker bolaget genom att anställa Marianne Alksnis som Senior Sales Director. Marianne kommer att leda Arocells försäljningsarbete samt fortsätta utveckla det globala distributörsnätverket.


Marianne har över 20 års erfarenhet av internationell affärsutveckling och försäljning inom Life science. Hon har även bred kunskap inom den globala läkemedels- och diagnostik-marknaden. Vidare har hon en dokumenterad erfarenhet av direktförsäljning samt mycket goda erfarenheter av att bygga starka relationer med både etablerade och nya distributörer.

Marianne har tidigare arbetat bland annat på Karo Pharma och Mercodia. Under tiden på KaroBio (nuvarande Karo Pharma) utvecklade Marianne sina affärsutvecklingstalanger genom att arbeta med utlicensieringar. Under tiden på Mercodia var Marianne ”Global Export Manager” och ansvarig för försäljning av ELISA kits genom distributörskanaler globalt. Marianne kommer senast från Calmark Sweden AB.

”Jag ser fram emot att börja arbeta på Arocell i den spännande fas som bolaget befinner sig”, säger Marianne Alksnis. ”Det ska bli roligt att få bidra med min kunskap och erfarenhet i byggandet av ett globalt företag”.

”Jag är mycket glad att Marianne har valt att börja arbeta på Arocell. Marianne har en lång internationell erfarenhet inom framför allt försäljning och kommer att fokusera på att öka vår försäljning samt fortsätta att utveckla och bygga upp vårt distributörsnätverk på våra olika marknader.” säger Michael Brobjer, VD på AroCell. ”Med Marianne har vi nu rekryterat tre nyckelpersoner som tillsammans förstärker AroCells förmåga att nå framgång. Med dessa förstärkningar inom Regulatory, klinisk utveckling och försäljning står sig AroCell väsentligt starkare inför framtida utmaningar” avslutar Michael Brobjer.