Anders Wramner är ny People & Culture-coach på SmiLe

Vi på SmiLe Incubator är fantastiskt glada över att få presentera Anders Wramner, vår nye coach inom People & Culture, som ska stötta SmiLes medlemsbolag i ledarskaps-, organisations- och personalfrågor.

Anders Wramner kommer till SmiLe med stor erfarenhet i bagaget. Han har arbetat med personalrelaterade frågor i koncerner som Tetra Pak samt i kommuner och mindre företag. De senaste sjutton åren har han tagit uppdrag i egen regi, där flertalet inneburit att arbeta som HR-chef.

Anders Wramner

Sedan en månad tillbaka är Anders Wramner ny medarbetare hos SmiLe Incubator. Han har fokus på att stötta SmiLes medlemsbolag i frågor som rör rekrytering, hur man bygger en bra företagskultur, engagerar medarbetare och får en bra gruppdynamik, med mera. Han kommer att hålla olika utbildningar, ha ledarskapsprogram och individuell coachning.

Ett av de viktigaste råden han vill ge till vd:ar för tidiga bolag är att inte falla i någon av alla fallgroparna som finns i samband med anställning av de första medarbetarna:

– Den som har startat bolaget kan vara så uppfylld av sin idé, att när de ska börja anställa de första medarbetarna kanske glömmer att det krävs en hälsosam gruppdynamik för att lyckas. Det blir lätt att man anställer personer som liknar en själv, men min erfarenhet är att teamet också behöver dem som utmanar och har kompletterande egenskaper. Jag trivs oerhört bra med att utveckla enskilda personer och team, det har jag sysslat med mycket i min karriär, säger Anders Wramner.

– Vi är väldigt glada över att Anders Wramner kommit till SmiLe så att vi kan fortsätta att ge våra bolag stöd i personal- och organisationsfrågor. Det är viktiga pusselbitar i bolagens utveckling när de växer och skalar upp sin verksamhet. Teamets betydelse för ett företags framgångar är avgörande, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator.

 

För mer information, kontakta: Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator, +46 (0)73 4000433, [email protected]