Alzinova rekryterar Kirsten Harting som ny Chief Medical Officer

Alzinova AB meddelar att man har rekryterat Kirsten Harting som ny Chief Medical Officer (CMO). Rollen innebär bland annat ett övergripande ansvar för den fortsatta kliniska utvecklingen av läkemedelskandidaten ALZ-101 och antikroppen ALZ-201. Kirsten kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och tillträder sin position den 14 augusti.

Alzinova arbetar med utveckling av alzheimerläkemedel och har utvecklat ett unikt angreppssätt för att motverka sjukdomen som kan få stor betydelse för vården och preventionen av Alzheimers sjukdom. Bolagets mål är att ta sina läkemedelskandidater genom kliniska studier och till marknaden och där bli marknadsledande i behandling av sjukdomen. Nu tar Alzinova ytterligare ett viktigt steg i den riktningen, genom att rekrytera Kirsten Harting som Chief Medical Officer (CMO).

Kirsten Harting är disputerad läkare, har en executive MBA från Copenhagen Business School med mer än 30 års erfarenhet inom medicin, kliniska studier och utveckling av läkemedel så väl som av affärsutveckling och att ta produkter till marknad från bland annat Lundbeck, Pfizer, ALK och Novo Nordisk. Kirsten kommer närmast från rollen som Senior Medical Director på Cytoki Pharma och kommer tillträda tjänsten som CMO på Alzinova den 14 augusti.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Kirsten Harting till Alzinova-teamet som vår nya Chief Medical Officer. Hennes omfattande kunskap och expertis inom medicin, kliniska studier och affärsutveckling, kombinerat med hennes erfarenhet inom läkemedelsindustrin, är otroligt värdefull för Alzinovas framtida utveckling, säger Kristina Torfgård, vd för Alzinova.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Alzinova. Bolaget har redan en möjlighet att ta en stark position på marknaden, och jag tror att Alzinovas läkemedelskandidater kan få stor betydelse för både patienter, anhöriga och vårdpersonal. Min roll på Alzinova kommer att fokusera på att vara patientens röst i Bolagets ledningsgrupp och säkerställa att vi på bästa sätt genomför kliniska studier och därmed få fina resultat och så småningom se läkemedlet på marknaden, kommenterar Kirsten Harding.