Ny CFO till Getinge

Lars Sandström lämnar positionen som Getinges CFO för en ny möjlighet utanför bolaget. Han efterträds av Agneta Palmér, som arbetat på Getinge sedan 2018, senast i rollen som Executive Vice President Operational Services och medlem i ledningsgruppen.

– Jag är mycket nöjd med att Agneta tillträder som CFO. Hon har stor erfarenhet från finans i globala verksamheter och har djup kunskap om Getinges affär. Dessutom har hon i sin tidigare roll varit med och byggt upp vår nuvarande finansorganisation, som hon nu kommer att fortsätta att utveckla, säger Mattias Perjos, vd & koncernchef på Getinge.

Agneta Palmér kommer senast från rollen som Executive Vice President Operational Services och dessförinnan var hon Vice President Corporate Control på Getinge. Hon har tidigare haft liknande roller på AB Volvo.

Förändringen träder i kraft den sista mars, då Lars Sandström lämnar Getinge.

– Lars har bidragit med gedigen kompetens och varit central i arbetet med att vässa vår globala ekonomifunktion och sätta en kultur av ständiga förbättringar i hela organisationen, vilket har varit till stor nytta för bolaget. Jag har uppskattat Lars som kollega och önskar honom lycka till i den möjlighet som nu dykt upp utanför Getinge, säger Mattias Perjos.